• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
recomana
  • CRÍTIQUES
  • ARTICLES
  • PÒDCAST
  • ACTIVITATS
  • #NOVAVEU
  • QUI SOM
  • BLOG
  • CONTACTE
  • CRÍTIQUES
  • ARTICLES
  • PÒDCAST
  • ACTIVITATS
  • #NOVAVEU
  • QUI SOM
  • BLOG
  • CONTACTE
  • Home
  • /
  • L’hostalera
  • /
  • Un bon àpat
CRÍTIQUES
imagen
Iolanda G. Madariaga
PER: Iolanda G. Madariaga

VALORACIÓ

9

ANAR A FiTXA DE L’OBRA ENLLAÇ EXTERN

Un bon àpat

Publicat el: 15 de febrer de 2017

CRÍTiCA: L’hostalera

El mestre Goldoni és
sempre un encert:  àgil, amable i amb un
toc d’acidesa. L’hostalera (La locandiera, 1753) és -un cop superat
l’esquematisme dels personatges de la commedia dell’arte- un cant al seny
popular i la construcció d’un personatge femení de marcada personalitat. Però a
la Biblioteca de Catalunya hi ha encara més. Hi ha un salt temporal que la fa
caure dempeus a la dècada de 1950; i la fonda Mirandolina es converteix en una
trattoria/locanda a una Toscana de frescor i aroma primaveral. Amb un somriure
als llavis ens asseiem a taula, parada amb estovalles a quadres, disposats a
gaudir de l’àpat, i el beatífic somriure perdurarà més enllà de la funció. Els
de la Biblioteca són uns excel·lents amfitrions que a més de servir-nos una
bona comèdia ens transmeten el gust per les coses més senzilles: la música, un
got de vi, un plat de macarrons ben cuinats (ara en diem rigatoni) i la bona
companyia. I del que era i és una comèdia ben traduïda, adaptada i dirigida,
amb uns intèrprets que van més enllà de l’eficàcia per tocar a estones l’estat
de gràcia, en fan una autèntica comunió que apel·la directament al sentit
social i socialitzador del teatre. No descobrirem ara la bis còmica de Laura
Aubet -absolutament brillant!- ni les seves dots com a intèrpret musical,
Mirandolina no fa altra cosa que confirmar-la en el firmament més rutilant del
teatre català. No oblidem però que està envoltada d’un poderosíssim elenc capaços
de contagiar-nos una mena de pessigolleig a l’estómac que només sentim en rares
ocasions.   

CRÍTIQUES RELACIONADES / L’hostalera

TÍTOL CRÍTiCA: Viva l’amore!

PER: Núria Cañamares
Núria Cañamares
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: Un clàssic “al dente”

PER: Teresa Ferré
Teresa Ferré
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: dones mestresses de sí mateixes

PER: Josep Maria Viaplana
Josep Maria Viaplana
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: L’alegria de viure!

PER: Teresa Bruna
Teresa Bruna
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: A taula!

PER: Francesc Massip
Francesc Massip
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: La hostelera: la historia de la antigua mujer moderna

PER: Enid Negrete
Enid Negrete
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: Tots hi estem convidats!

PER: Toni Polo
Img 20161123 171959
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: TRATTORIA MIRANDOLINA

PER: Ferran Baile
Ferran Baile
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: Parada i fonda

PER: Núria Sàbat
Núria Sàbat
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: Meravellós àpat de comèdia i complicitat amb flaire de Goldoni

PER: Jordi Bordes
Jb Defi
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: Reservar taula a ca l’Hostalera

PER: Andreu Sotorra
Andreusotorra
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

NEWSLETTER


SUBSCRIU-TE
recomana
E-mail: [email protected]

Amb el suport de

  • x
  • instagram
  • facebook
  • youtube
  • spotify
  • tiktok
  • tiktok

Avís legal Cookies Privacitat