• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
recomana
  • CRÍTIQUES
  • ARTICLES
  • PÒDCAST
  • ACTIVITATS
  • #NOVAVEU
  • QUI SOM
  • BLOG
  • CONTACTE
  • CRÍTIQUES
  • ARTICLES
  • PÒDCAST
  • ACTIVITATS
  • #NOVAVEU
  • QUI SOM
  • BLOG
  • CONTACTE
  • Home
  • /
  • L’hostalera
  • /
  • Parada i fonda
CRÍTIQUES
imagen
Núria Sàbat
PER: Núria Sàbat

VALORACIÓ

8

ANAR A FiTXA DE L’OBRA ENLLAÇ EXTERN

Parada i fonda

Publicat el: 27 de gener de 2017

CRÍTiCA: L’hostalera

La nau gòtica de la Biblioteca de Catalunya torna a fer olor
d’Itàlia; d’estovalles netes i macarrons amb ragù, de vi de Chianti, de Jerez i català…  De mica en mica, s’omple de música, de ritme i
de feromones desfermades… I és que, un cop més, els “perles” l’han capgirat com
una mitja per transformar-la en una acollidora Trattoria & Locanda
regentada per la picardiosa Mirandolina, una hostalera independent, seductora i
eixerida que enamora tots els seus hostes. Tant és així que l’adinerat i
desprès comte d’Albafiorita i l’estirat i garrepa marquès de Forlipopoli s’hi estan
a dispesa tot esperant poder-s’hi casar un dia. Però Mirandolina té uns altres
plans, uns plans que l’arribada del malagradós cavaller de Ripafratta faran
trontollar.

Es tracta d’una història prou coneguda per bona part del
públic, ja que L’hostalera de Goldoni
ha estat representada en força ocasions i des de perspectives diferents que n’han
potenciat un o altre vessant en funció de la lectura feta per la direcció.

Reubicada a la Itàlia dels anys seixanta, lluny del segle
XVIII en què se situa i va ser escrita l’obra original, la proposta de Pau
Carrió –actor i director, entre altres muntatges, del “mític” Ivan i els gossos– és fresca, lluminosa,
energètica, obertament festiva i plaent als sentits; una magnífica vetllada per
assaborir i, sobretot, compartir.

Carrió, que també n’ha fet la versió, dirigeix un grup
d’intèrprets jove i vigorós encapçalat per Laura Aubert, una actriu que cada
dia juga millor les seves cartes i que puja com l’escuma. La seva Mirandolina
barreja seducció, ironia i una certa intenció reivindicativa. Molt a prop,
David Verdaguer defensa bé aquest cavaller misogin que es vanta de no haver-se plegat
mai als encants de cap dona (“una malaltia insofrible per a qualsevol home”),
però que finalment acaba competint amb els seus tres grans rivals, encarnats
per Marc Rodríguez –tan divertit com sempre; Javier Beltran –deliciosament
histriònic– i aquest altre fenomen que és el polifacètic Jordi Oriol, fent aquí
de Fabrizzio. Alba Pujol i Júlia Barceló –amb l’habitual i sempre celebrada
complicitat del regidor Marc Serra– completen un equip que, a més de dominar la
interpretació dramàtica, llueix provades dots musicals.

CRÍTIQUES RELACIONADES / L’hostalera

TÍTOL CRÍTiCA: Viva l’amore!

PER: Núria Cañamares
Núria Cañamares
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: Un clàssic “al dente”

PER: Teresa Ferré
Teresa Ferré
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: dones mestresses de sí mateixes

PER: Josep Maria Viaplana
Josep Maria Viaplana
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: L’alegria de viure!

PER: Teresa Bruna
Teresa Bruna
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: Un bon àpat

PER: Iolanda G. Madariaga
Iolanda G. Madariaga
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: A taula!

PER: Francesc Massip
Francesc Massip
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: La hostelera: la historia de la antigua mujer moderna

PER: Enid Negrete
Enid Negrete
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: Tots hi estem convidats!

PER: Toni Polo
Img 20161123 171959
VALORACiÓ

8

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: TRATTORIA MIRANDOLINA

PER: Ferran Baile
Ferran Baile
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: Meravellós àpat de comèdia i complicitat amb flaire de Goldoni

PER: Jordi Bordes
Jb Defi
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

TÍTOL CRÍTiCA: Reservar taula a ca l’Hostalera

PER: Andreu Sotorra
Andreusotorra
VALORACiÓ

9

LLEGiR MÉS

NEWSLETTER


SUBSCRIU-TE
recomana
E-mail: [email protected]

Amb el suport de

  • x
  • instagram
  • facebook
  • youtube
  • spotify
  • tiktok
  • tiktok

Avís legal Cookies Privacitat