CRÍTIQUES

VALORACIÓ
8
Preciós treball de màscara amb una trama precisa
Publicat el: 24 de juliol de 2016
CRÍTiCA: Amour
La màscara neutra expressa quan el cos es vincla. Quan les gesticulacions són mesurades. Quan hi ha darrere una intenció més enllà del de voler fer veure que és possible comunicar sense dir ni un mot ni poder utilitzar l’expressió del rostre propi. La companyia Marie de Jongh permet un preciós viatge de sentiments amb una dicvertida arrenca i un tendre final (que no es pot desvetllar). En el fons, parla, efectivament, dels diferents amors que hi pot haver en tota una vida. De les amistats infantils, de les del primer petó, de les d’escalf en la vellesa. De les incompreses, De les callades. De les assumides.
El treball dels cinc actors (per construir quatre personatges) compta amb un espai molt obert, que es transforma i amaga prou sorpreses com estímuls necessita la canalla per atendre la trama. Hi ha el joc i hi ha les enfadades de nen. I, també, els odis incomprensibles pels qui no han vist el motiu que enemista les dues nenes, al parc, mentre jugaven a fer de papa i de màma i que jugaven amb la seva criatura.
A principi de temporada (ha tornat fa poques setmanes en reposició) que es va veure al Poliorama André i Dorine, un preciós treball que mostrava amb molta sensibilitat els estralls de l’Alzheimer, també amb màscara. Commovia fins a fer plorar bona part del públic. Aquest Amour, té molt d’aquell aire. Potser es fa un pèl excessiva la música i la gesticulació s’excedeix per moments. Però, efectivament, és un treball molt correcte que, si es vol garantir un viatge de tornada al metro interessant amb els fills, millor que es trobin en la preadolescència. Ara, molt recomanable també per a tothom, fins i tot sense que l’acompanyi la família…
CRÍTIQUES RELACIONADES / Amour
TÍTOL CRÍTiCA: El temps no esborra el passat
PER: Andreu Sotorra

VALORACiÓ
9
TÍTOL CRÍTiCA: Parlem de l’amor
PER: Iolanda G. Madariaga

VALORACiÓ
9
TÍTOL CRÍTiCA: UNA AUTENTICA JOYA ESCENICA
PER: Ferran Baile

VALORACiÓ
10