Ell és ingenu, distret i un somiatruites, ella és pura energia, velocitat i moviment. Conjuntament són com l’aigua i la farina, junts preparen pa en el que sembla ser un dia quiotidià, com el pa de cada dia. Però en realitat és màgic i sorprenent, com ells dos. Tuli llegeix de cap per avall, penjat en un màstil, Vroni va en bicicleta, pedalejant amb les mans i dirigint amb els peus.
Són divertits, tendres i surrealistes, pasten a quatre mans i mentre esperen que el pa elevi i es cuini, ens brinden un viatge en el temps i en els sentiments. Acompanyats de cançons dels anys 50, DoppioZero agafa l’espectador de la mà i el convida a rendir-se a la mirada de la infància que troba les seves paraules silencioses en el circ contemporani.
Sovint algunes companyies de circ, vesteixen les seves dramatúrgies amb una flaire vintage, que permet crear personatges molt entranyables. És el cas de la companyia de circ italiano-catalana Carpa diem. I diuen italiano catalana per què actualment viuen a Mataró. Són la Katharina Gruener i Luca Sartor. La seva especialització centrada en duo acrobàtic, pal xinès, monocicle i malabars, crea un espectacle que juga amb el fet de fer pa. I tot utilitzant farina i aigua, pastant i coent, cuinen uns divertits i exigents números de circ, que sense pausa i a ritme de la música dels anys 50, fan que el públic al carrer gaudeixi amb la seva tendresa. Un espectacle de carrer bonic i fet amb molta cura.
Sembla que a les cuines dels artistes es couen molts espectacles. Si més no, aquest DoppioZero-Dolce Salato intenta comptabilitzar les acrobàcies amb la preparació d'un pastís. En el fons, hi ha un paral·lelisme evident en tots, calen uns ingredients bàsics i, si es van complint pas a pas la recepta (o el guió d'equilibris) el resultat és un aplaudiment final acabat de sortir del forn. La connexió entre els dos intèrprets és una de les claus no escrites per a fer un bon plat. Hi ha una química optimista i compromesa amb les ganes de sorprendre per a agradar. Ella, Katharina Gruener es mou amb la bicicleta acrobàtica (que, pràcticament, mai s'atura en moltes parts del muntatge), Ell, Luca Sartor, tira més de perxa xinesa. Ara, tots dos s'acoblen a l'especialitat de l'altre i amb alguns jocs de mà a mà per equilibrar l'acció a mitjana altura. Charlie Rivel divertia exhibint la seva particular forma de seure dalt d'una cadira. Era tota una acrobàcia de disbarats. Ara Circo Carpa Diem fan complex la preparació de la massa amb el malabarisme dels bols, l'escampada de la farina (que hagués pogut ser magnesi per evitar relliscades en els equilibris a terra) i fent boles de la massa per fer-les voleiar. Un joc, un divertiment o, una cadena d'acrobàcies que distreu la canalla i l'exalta per por a rebre una esquitxada d'aigua en plena preparació culinària.