La gallina dels ous d'or

informació obra



Direcció:
Ramon Molins
Producció:
Zum-Zum Teatre
Intèrprets:
Begonya Ferrer, Ramon Molins
Composició musical:
Ricard Lacy
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

Us agraden els diners?... Molt? Els grangers d'aquesta història no perdien el temps pensant en els diners i sempre repartien el poc que tenien amb qui més ho necessitava, però un dia va arribar una gallina a la seva granja i va pondre un ou d'or. Us imagineu si us passa a vosaltres? La gallina dels ous d'or és una història que conta que el diners són un "cuento".


Espectacle finalista a la categoria familiar del Premi de la Crítica 2017


Crítica: La gallina dels ous d'or

16/05/2017

L’avarícia en format faula per a tots els públics

per Núria Cañamares

Zum-Zum Teatre porta a l’escenari una versió divertida, enginyosa, propera i artesanal de la coneguda faula i ens mostra explícitament com n’arriba a ser de perillosa l’avarícia. De la mà d’una entranyable parella de vellets grangers, molt pobres però molt generosos, veurem com la seva vida fa un gir conduint-los a la riquesa, l’avarícia i, de nou, a la pobresa. Perquè, per més antiga que sigui la història (una gallina que pon ous d’or fins que la cosa s’acaba...), la moral que carrega no té data de caducitat. Ni edat! És, en tota regla, un espectacle per a tots els públics que enganxa des dels infants a partir de 4 anys fins als adults que es deixen de prejudicis per gaudir d’una proposta que cuida fins al mínim detall i que, sense alliçonar-los, els llança recordatoris que sempre va bé tenir presents.

L’escenografia de cartró, fusta i uralita, la caracterització amb màscares d’ulleres i nas incorporat, la música tocada i cantada en directe, la narració i les sortides de personatge, la il·luminació amb llums i endolls a la vista, els rètols de lletres o dibuixos, els engranatges de fils que transporten objectes... tot plegat configura una posada en escena aparentment –ja que no ho és– senzilla i alhora atractiva, efectiva i molt coherent.

Els gags quotidians i les dites populars mariden amb el to de conte, clownesc i fins i tot de musical (fabulosa la delicada banda sonora) d’una obra que brilla, sobretot, pel treball d’actors i la manipulació dels titelles i objectes com si fossin joguines. A diferència d’altres produccions de la companyia amb una notable presència de recursos multimèdia com ‘La camisa de l’home feliç’ o ‘La nena que vivia en una capsa de sabates’, Zum-Zum posa en valor aquí el vessant més tangible del teatre revisitant els fonaments del gènere amb tanta professionalitat com humilitat. 

L'enllaç a Youtube no està disponible.