El Petit Príncep, el musical

informació obra



Direcció:
Àngel Llàcer
Direcció Musical:
Manu Guix
Composició musical:
Manu Guix
Escenografia:
Jordi Queralt i Tatiana Halbach, Desilence Studio
Il·luminació:
Albert Faura
So:
Roc Mateu
Caracterització:
Amadeu Ferré
Vestuari:
Amadeu Ferré
Coreografia:
Xavi Duch
Ajudantia de direcció:
Daniel J. Meyer
Producció:
Turruà Llàcer S.L., La Perla 29
Intèrprets:
El Petit Príncep, Àngel Llàcer, Elena Gadel /Diana Roig, Marc Pociello, Xavi Duch
Adaptació:
Marc Artigau i Àngel Llàcer
Sinopsi:

El musical "El Petit Príncep" és una història que coneixes des de sempre explicada d’una manera que mai has vist abans. L’espectacle que presenten Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 combina música, cançons d’estils diversos, intèrprets, so de 360º i una escenografia visual espectacular (mappings, projeccions, animacions, ...) creada amb tots els detalls que transporta l’espectador des del desert fins a l’herba, passant per l’asteroide B 612, el planeta del rei o el món del geògraf. 

El musical "El Petit Príncep" és un espectacle creat per a nens de totes les edats, des dels 4 fins als 100 anys, que ens apropa d’una manera única a la narració de Saint-Exupéry.

Finalista als Premi de la Crítica 2014 en la categoria d'espectacle teatre familiar.

Crítica: El Petit Príncep, el musical

11/12/2014

UN PETIT PRINCEP MEMORABLE

per Ferran Baile

Sens dubte una de les millors versions que he vist, potser la millor. Àngel Llàcer, Manu Guix i Marc Artigau (escriptor, dramaturg, director, co-adaptador i autor de les lletres), han fet un treball magnífic recollint l´esència, la filosofia i la poètica de l´immortal conte. Sense perdre el seu esperit i la seva estètica original (el vestuari i les projeccions s´inspiren directament en els dibuixos del propi Exupéry), han aconseguit un gran espectacle musical d´impecable i original factura.

L´admiració, el respecte i l´amor en que els autors i els seus col.laboradors han treballat la posta en escena es traspua al llarg de tota la representació. El text arriba amb fluïdesa i exactitud, la música està molt ben pensada i entra com un guá en cada seqüència. Una hora i vint minuts portats amb bon ritme i on la paraula, la poesia, l´emoció, la música i la bellesa visual atrapen i commouen l´espectador gran, mitjà i petit.

A les ordres d´Àngel Llàcer, que es reserva el paper de l´aviador, Elena Gadel ens demostra una vegada més la seva gran qualitat com a cantant (magnífica la seva interpretació vocal de la Rosa) i actriu (gran treball gestual com a flor i divertida vena còmica acompanyant al fanaler), el nen Guillem Martí interpreta amb solvència i credibilitat el jove protagonista i l´expert actor i ballarí Xavi Duch (que també signa les coreografies i es llueix amb un potent numero musical) i Marc Pociello (protagonista de Gerònim Stilton), broden els diferents personatges en que es desdoblen.

Capítol especialment destacable és el de l´escenografía, corporal (Jordi Queralt) i virtual (Tatiana Halbach i Soren Christensen-Desilence Studio), que encaixen a la perfecció donant un gran efecte de profunditat i immensitat tant en el cel com en el desert. El mestre Amadeu Ferré cuida del vestuari, les màscares i la caracterització i en Roc Mateu del disseny de so.   

Un llibre traduit a molts idiomas i un objecte de col.leccionisme

El Petit Príncep va ser publicat per primera vegada el 6 d´abril de 1943 a Nova York (alhora en francès i traduït a l´anglès). Aquell mateix any moria Antoine de Saint-Exupéry abatut per un avió alemany. Des de llavors ha estat traduït a 260 idiomes i dialectes, essent un dels textos literaris més traduïts i difosos arreu del món, i es el llibre francès més llegit i traduït de tots els temps (s´han venut més de 140 mil.lions d´exemplars als llocs més diversos del planeta). Ha estat adaptat al teatre, a l´òpera, als titelles i al món de la música. Òbviament ha estat protagonista de sèries animades i de pel.lícules. Una de les millors adaptacions cinematogràfiques va ser el musical  que va dirigir Stanley Donen (Cantando bajo la lluvia, Un día en Nueva York), el 1974 (The Little prince), amb un Bob Fosse (genial ballarí, coreògraf i director de Cabaret , All that Jazz, Sweet Chariity i altres pel.lícules), fent una magistral interpretació de la serp. El Petit Príncep també ha esdevingut un fenomen dins del món col.leccionista i té un museu a Hakone (Japó) i des d´aquest estiu un parc temàtic a Ungersheim  a l´Alsacia francesa.

Altres Petits Prínceps dalt de l´escenari

En el record resten algunes representacions teatrals d´El Petit Princep. Recordo que en la meva primera joventut, a mitjans dels anys 60, vaig veure al Palau de Congressos de Barcelona, una notable versió amb to clàssic de l´estupenda companyia, ja desapareguda, Los Títeres, de Madrid, amb Paco Valladares, interpretant l´aviador, i Maribel Martín, llavors una nena, com el Petit Príncep, i amb un important repartiment d´actors i actrius que desprès han esdevingut força reconeguts al teatre i la televisió.

Recordo la versió amb titelles de Romá Martí-Titelles Badabadoc, que ens va deixar prematurament (estrenada el 1975 als Lluisos de Gràcia i desprès gravada en disc i que es pot aconseguir en CD). La versió més recent, també amb titelles, El Planeta B-612 (estrenada l´any 2000), dels Marduix Titelles i just l´any passat (2013), una interessant versió teatral, adaptada del muntatge de la companyia francesa Ombres Folles. Va ser estrenada al Sant Andreu Teatre amb Oscar Rodriguez (un dels dos components de la popular Companyia Infima La Puça, Picapuça i Puçastock), com l´aviador, i una amagada Montse Puga (la Noti dels primers Super-3), manipulant i posant-li veu als titelles, ombres i objectes que donaven vida al Petit Príncep i altres personatges.

L´essencial és invisible als ulls, sols es pot veure amb el cor

Tots tenim un Petit Príncep a dins, només cal voler-lo sentir

Text : Ferran Baile i Llavería, ferranbaile@gmail.com

     


Trivial