Bomber(s)

informació obra



Intèrprets:
Mariantònia Salas, Salvador Miralles
Composició musical:
Guillem Llotge
Escenografia:
Clàudia Vilà
Vestuari:
Clàudia Vilà
Il·luminació:
José Llergo
Producció:
Mathilde Mottier, François Vila
Sinopsi:

Ella es va construir una història d’amor amb un bomber atractiu. Ell es va divertir amb ella, fins al punt d’oferir-la als altres. És una noia mentalment limitada. Diuen que és una noia mentalment limitada. Com es pot dir ‘no’ si no es troben les paraules per fer-ho? Durant el judici, quin valor té la paraula d’una noia mentalment limitada contra la d’un bomber? Una obra ‘a porta tancada’ terrible i esgarrifosa.

Crítica: Bomber(s)

14/04/2018

Brutalitat ambigua que obliga a repensar-se

per Jordi Bordes

És una peça amb una forta càrrega d'ambiguïtat. Aquest és el seu mèrit. Perquè amb els interrogants (que planteja aquest any la Mostra d'Igualada)  són inabastables. Un bomber pot considerar una noia amb deficiència com un objecte sexual? Quin grau de coneixement i consciència se l'ha d'atorgar a una noia amb necessitat d'agradar per a sentir-se estimada? Quin comportament ha de tenir el sistema social? I el judicial? Fins a quin punt, la societat és sobreprotectora o menysté la indefensió d'una noiadesprotegida? Quina responsabilitat té cadascú d'un fet, a totes llums, denigrant? 

Bombers fa molt bé de fugir del maniqueisme (bo/ dolent) i de l'eufemisme. Diu les coses pel seu nom. Però des de l'ambigüitat. Com l'element central que és deforme i que ells utilitzen recolzant-se en diferents costats,: la veritat no és quadrada; en aquesta complexitat hii ha la consciència, els racons on cadascú ha de repensar-se i valorar comportaments en la seva intimitat. Bombers és una preciosa oportunitat que fa olor de poder gaudir cartellera a una sala de petit format a Barcelona.Per als joves, sí, però també per als adults. 

Trivial