CRÍTIQUES

VALORACIÓ
9
Una obra de cambra amb grafit inclòs i amb un discurs colpidor
Publicat el: 21 de maig de 2016
CRÍTiCA: En veu baixa
(…) El triangle interpretatiu deixa com a espectador el tercer personatge de l’obra, l’encarregat del pub on té lloc la trobada, un polonès immigrant a Belfast, que ja feia de bàrman a Polònia, que té dona i criatura esperant-lo a casa, però que s’entén amb una altra polonesa que vol tornar al seu país, una relació que l’obra dóna a conèixer paral·lament a la trama principal per mitjà dels missatges de mòbil que l’encarregat del pub té amb les seves dues parelles. (…)
L’actor Francesc Garrido és Jimmy, l’irlandès catòlic i víctima, que va perdre el pare en l’atemptat al pub. L’actor Òscar Rabadan és Ian, l’irlandès protestant, el botxí que va executar l’ordre d’incendiar el pub trenta-sis anys abans. Entre ells dos, l’actor Xisco Segura, en el paper de Robert, hi ha el bàrman immigrant polonès. Un triangle que els tres perfilen molt bé, tot i que, per mèrits propis del personatge, és Francesc Garrido qui té l’opció de matisar els diferents registres de Jimmy, des de la desesperació a la violència, des de la venjança a la justícia, amb tots els passos intermedis que li exigeixen el seu paper i que el continuen consolidant com un dels intèrprets amb una força expressiva natural inclassificable. (…)
Tot plegat, per l’autoria, la interpretació, la direcció i l’ambientació, fa de «Quetly» o «En veu baixa» una de les obres de cambra d’aquest final de temporada més recomanables i amb un discurs més colpidor. (…)
CRÍTIQUES RELACIONADES / En veu baixa
TÍTOL CRÍTiCA: Un treball necessari que viatja del número abstracte de víctimes a la mort del pare
PER: Jordi Bordes

VALORACiÓ
9