Què és?

Què és?

Anar a cegues al teatre pot ser un mal negoci. Millor deixar-se aconsellar. I encara millor, seguir els consells de persones que en saben i amb qui podem veure si tenim afinitats.

Recomana és un projecte professional d'acompanyament a l'espectador. Garanteix la major satisfacció en el consum cultural (avui, específicament arts escèniques) a través d'accions presencials i també virtuals (Internet). Comptem amb una plataforma de 40 crítics/prescriptors que la fan referència absoluta a Catalunya.

Recomana.cat ofereix un ampli ventall de crítiques de la cartellera de Barcelona i bona part de Catalunya fetes per una quarantena de periodistes especialitzats, de manera que l’usuari pot calibrar les opinions i les puntuacions que cada crític dóna a l’obra que vol anar a veure. És l’eina indicada per decidir.

La llibertat de cada crític és total, per això, recomana.cat és una pàgina plural que facilita una tria orientada i segura.

Recomana posa a l’abast de l’usuari una cartellera recomanada, que s’actualitza permanentment, amb informació exhaustiva d’espectacles que es presenten arreu de Catalunya. També li ofereix activitats presencials relacionades amb determinats espectacles.

Per últim, cada usuari pot deixar el seu comentari i la seva puntuació de les obres que hagi anat a veure, convertint-se en prescriptor per a altres usuaris.

 

OBJECTIUS

1

Missió

Recomana és un projecte que, dins l'àmbit de les arts escèniques, busca aconsellar, guiar i proporcionar una major satisfacció del públic en la tria i assistència a un espectacle per mitjà de l'aportació del bagatge i experiència de crítics i prescriptors professionals.

El projecte es canalitza, d'una banda, a través del web Recomana.cat, i d'una altra, a través de l'organització de RECOMANACCIONS, activitats de mediació entre els espectacles i el públic, amb la finalitat d'acostar les propostes a l'espectador tot incentivant la seva participació activa i una mirada crítica que l'ajudin a tenir més referents per poder valorar per si mateix.
 

2

Visió

Recomana vol ser el referent per al públic a l'hora de buscar informació de primer nivell en arts escèniques que el permetin orientar-se en la tria i assistència d'espectacles per mitjà de continguts crítics i valoracions de prescriptors especialistes en cadascun dels gèneres i disciplines. 

3

Valors

- Acompanyament a la cultura per a tothom de manera gratuïta.
- Impuls a la mirada crítica.
- Implicació de tots els agents culturals.

4

Els fonaments: els prescriptors i crítics d'arts escèniques professionals

Tot el projecte de Recomana gira al voltant del gran valor que suposa el coneixement i experiència dels professionals de la crítica especialitzada en arts escèniques. Hem aconseguit sumar al nostre projecte més de 40 crítics de Catalunya de totes les disciplines artístiques. El públic trobarà al web la foto, el perfil i un breu resum de l’experiència professional de cada crític.

QUI HO FEM? SOCIS FUNDADORS DE RECOMANA

Som sis periodistes culturals que ens hem creat en associació sense ànim de lucre amb el nom de RECOMANA Associació per a la promoció d'Arts Escèniques. Els socis fundadors de l'associació som:

Jordi Bordes

Periodista cultural des de 1994 en diferents mitjans locals. A partir del 2003, s'especialitza en arts escèniques dins de la capçalera El Punt (des del 2010, El Punt Avui), fins a l'actualitat. Des del 2013, impulsa la plataforma de crítics Recomana.cat, en què a més d'abordar la crítica pensant també en l'espectador que hi pot estar interessat, també es programen serveis presencials de postfunció, programes de mà, itineraris segmentats per festivals o, des del juliol del 2016, el tuletage d'un grup de joves (novaveu) en el seu inici com a crítics digitals.

Col·laborador en diverses revistes especialitzades com Hamlet, Entreacte, Presència. Jurat de diferents certàmens com la Mostra de Barcelona (2009), selecció del candidat Max Revelació de Catalunya (2009 i 2010), concurs de textos teatrals de la Fundació Romea (2010), Beca Desperta (2012 i 2016). Assessor en comissions diferents de l'Ajuntament de Barcelona (Barcelona Districte Cultural) i el Departament de Cultura de la Generalitat. Coordinador del jurat familiar dels Premis de la Crítica 2014 i del jurat de Teatre (en la segona època dels Premis de la Crítica i en aquesta tercera època actual).

Belén Ginart

La seva trajectòria en els mitjans de comunicació està estretament lligada al periodisme cultural. Col·laboradora habitual del diari El País durant més d'una dècada, ha exercit tasques de redacció, crítica de teatre i televisió i coordinació dels suplements Tentaciones i Quadern. En televisió va treballar en els programes especialitzats en teatre com L'apuntador (Via Digital) i La revista de l'espectacle (Canal 33). Ha fet col·laboracions per a les revistes Hamlet, Barcelonès, Madrid i Zirkòlika, i en l'actualitat col·labora amb el diari ARA.

Iolanda G. Madariaga

Llicenciada en Geografia i Història (1990) i Doctora en Història de l'art (2002) per la Universitat de Barcelona. Va començar a publicar articles sobre teatre a la revista Neón l'any 1990. Des d'aleshores, ha col·laborat en diverses publicacions especialitzades en teatre com: Escena, Assaig de Teatre, Ubú i Primer Acto (corresponsal a Catalunya). Des de 1998 i fins 2012 ha col·laborat, com a crític de teatre, en el diari El Mundo i, ocasionalment, en el seu setmanari El Cultural.

Juan Carlos Olivares

Nascut a Alemanya, es llicencia en Ciències de la Informació a la UAB. De 1991 a 1999 forma part de la redacció de la delegació catalana de l’ABC. Del 1996 a 1998 és cap de la secció d’espectacles i col·laborador de l’ABC Cultural. Al 1998 s’incorpora al Gran Teatre del Liceu com a responsable del Servei de Dramatúrgia, càrrec que ocupa fins el 2014. El novembre del mateix any assumeix la coordinació del programa “Àgora” promogut pel Teatre Lliure i la Universitat Pompeu Fabra. Comença a escriure crítica teatral el 1992 a l’ABC. Del 1999 a 2010 és crític de teatre i articulista cultural de l’Avui. La mateixes funcions que exerceix a l’Ara des del 2010 fins el 2015. El 2010 també comença a col·laborar amb el Time Out Barcelona. Des del 2015 és crític teatral d’El País. Coordinador dels Premis de la Crítica Teatral de Barcelona.

Manuel Pérez i Muñoz

Treballa per als portals Time Out Barcelona i Entreacte.cat, anteriorment ho va fer per a publicacions com Hamlet o TeatreBCN, a més del web Teatralnet. A nivell de recerca en arts escèniques ha realitzat investigacions per a la Universitat Ramon Llull i Campus ESART. Ha format part, a més, del Grup de Teatre de la Universitat de València i ha exercit com a assessor de productores teatrals i sales d'exhibició. 

@ManelPiM

Toni Polo

Treballa a la secció digital en català del diari El País (www.elpais.cat). Anteriorment va coordinar el bloc de cultura del diari digital eldiario.es (www.eldiario.es / diaricultura), fent un repàs constant de les arts escèniques a Catalunya amb comentaris, entrevistes, crítiques... Va ser responsable de la secció cultural del diari Público a Barcelona durant l'existència d'aquest mitjà (des de setembre de 2007 fins a febrer de 2012). 

Bàrbara Raubert

Llicenciada en Història de l'Art i Periodisme, escriu crítica de dansa durant 10 anys a l'Avui/El Punt a més de col·laborar en diverses revistes (D Dansa, Susy Q, Escola Catalana, Papers d'Art...). Coordina la revista del Mercat de les Flors Reflexions al voltant de la dansa (2003 a 2011). És cocomissària de l'exposició "Arts del Moviment. La dansa a Catalunya de 1966 a 2012 ". Paral·lelament, fa treballs de vídeo i suport de premsa en diferents àmbits.

Jordi Sora

Bloc especialitzat en crítica de dansa contemporània escena de la memòria. Format en l'àmbit de les Humanitats i les Ciències de l'Educació. Col·laborador habitual de les revistes Susy QTeatre Barcelona Revista Godot Barcelona i Proscenium 

Em podeu trobar aFacebook Twitter Instagram

Anteriorment a Tendències i Núvol.com