Recomana.cat


Recomana també organitza activitats de mediació i d’acostament de les arts escèniques al públic amb la implicació dels nostres col·laboradors. A aquest conjunt d’activitats les hem anomenades recomanACCIONS
Un dels serveis que oferim és el de seguiment d'un procés de creació: un dels nostres crítics assisteix als assajos durant tres dies diferents i n'escriu una crònica de cada dia juntament amb suport gràfic. Així se segueix l'evolució del treball de les companyies abans de la seva presentació al públic. 


 
Belén Caparrós s'incorpora al Novaveu, gràcies al suport de Temporada Alta. A partir de la propera crítica, la penjarà al blog #Novaveu. Excepcionalment, publiquem el seu primer article (que és revisat per companys de la crítica de Recomana i, normalment no es fa públic enlloc) conscients que la qualitat efímera de festival, que no permet llargues estades als teatres. Volem que els joves recomanin als joves. I, per fer-ho amb garanties, ens hem compromès a tutelar-los mínimament, donant sempre l'última paraula a l'autor.

Temporada Alta 2017  
Fotoreportatges, amor i guerra Crònica 2 de "La treva"
3 de novembre de 2017
Recomana
  

L'espectacle ja no està en cartell.
 

Sarah (Clara Segura) després de fotografiar la vida i la mort en escenaris de guerra i a punt de morir a l’Irak, torna a Brooklyn amb Jamy (David Selvas) que també exercia de reporter de guerra. L’escenografia que representa el piset on viuen aconsegueix un niu d’amor tot decorat amb fusta i llum tènue al més pur estil nòrdic.

Aquest niu d’amor sovint és atropellat per les converses existencials de la parella on l’aigua, el wisky i el jazz de fons que s’escolta, sembla que els calmi. Els debats s’originen entorn si val o no la pena jugar-se la vida amb aquesta professió; el dolor que provocar veure una mort davant dels seus ulls; o el dilema sobre si és més ètic fer una foto o recolzar al que està morint. La Clara Segura interpreta una ment forta amb moltes experiències acumulades a l’esquena. I per l’altra banda, trobem un David Selvas, que encara està sota les seqüeles de la crisis ansiosa que va patir mentre cobria el conflicte de guerra abans de tornar a casa.

Les vivències de la Sarah fa que es torni una dona forta, però alhora amb un cor indecís que vol ballar a tothora amb el seu estimat Jamy. Els prejudicis, si l’arròs se li ha passat o no, les comparacions després de les visites del seu amic i editor Richard (Ramon Madaula) recent casat amb una jove i rossa Mandy (Mima Riera); fa que la seva ànima estigui constantment fent equilibris per salvar-se d’ella mateixa. Mentrestant, en David Selvas interpreta un Jamy que vol una vida que se suposa que s’ha de tenir, una vida de família feliç.
És una obra en la que dins de molts prejudicis sobre la vida, els personatges parlen obertament sobre el què pensen i solen esclatar els seus sentiments a cop de crit. Trobem a la Sarah i en Jamy com una parella atormentada pel patiment que hi ha darrera els seus fotoreportatges de guerra. I a l’altra punta de l’oceà tenim a l’altre parella d’amics: en Richard, un home d’uns 50 anys que emprèn una nova vida de recent casat amb la Mandy, una joveneta que es dedica a montar events.

Julio Manrique (director) manté atent a l’espectador a través del trepidant ritme de l’obra i amb la brutal selecció musical. ArcadeFire i la resta de la playlist de la Treva,acompanya a l’espectador a fer el canvi d’escenes i el manté en connexió en els moments més àlgids.a Treva, és una obra de teatre totalment recomanable que, després d’haver estat un èxit a Broadway, arriba a Catalunya de la mà del director Julio Manrique en una coproducció de La Villaroel, La Brutal i Bitò Produccions.

Crítica de l’obra dins del marc del festival Temporada Alta


https://twitter.com/belencaparros
http://www.temporada-alta.net/en/home.htmlCOMPARTEIX