Recomana.cat


Recomana també organitza activitats de mediació i d’acostament de les arts escèniques al públic amb la implicació dels nostres col·laboradors. A aquest conjunt d’activitats les hem anomenades recomanACCIONS
Un dels serveis que oferim és el de seguiment d'un procés de creació: un dels nostres crítics assisteix als assajos durant tres dies diferents i n'escriu una crònica de cada dia juntament amb suport gràfic. Així se segueix l'evolució del treball de les companyies abans de la seva presentació al públic. 


 
'Amor & Shakespeare'. Les parelles poden ser de moltes classes. I d'amors n'hi ha de colors ben diferents. Al Poliorama se'n recull una bona mostra amb aquest espectacle que us explicarà en detall un crític del Recomana.cat. Podreu pujar a l'escenari per tastar en persona què s'hi experimenta. Tindreu els decorats a tocar.

Amor & Shakespeare  
"Què és l'amor per Shakespeare?" Moments abans de la funció, al Poliorama
29 d'octubre de 2015
Nova Veu
  

 ÍNTIM
 CLÀSSIC
 LA MEVA PRIMERA COLÒNIA

16/7/2015 - 1/11/2015
L'espectacle ja no està en cartell.
 

L'Amor es un sentiment, un estat, una forma de viure que funciona com les onades del mar: va ve, torna, retorna , rebota i a vegades s'avança. Avançar-se com es el cas del Extra d'Escena 25 el passat dijous 29 d'Octubre al teatre Poliorama. Vam començar vint minuts abans, coses de la màgia del teatre que es com el ritme del mar, un esperit lliure i romàntic. Lliure, petit, gran i diferent es com em vaig sentir en menys d'una hora. Segurament així es com es deurien sentir els meus quinze companys i qualsevol persona que no i tingui costum de pujar a un escenari.

És tant diferent el teatre des d'un escenari. Una sensació especial és la d'entrar en un espai gran com un teatre, un teatre buit, un teatre en silenci... Pujar a l'escenari per les escales, travessar la quarta paret i veure't petit com si tinguessis sis anys, girar-te i observar exèrcit de butaques que en menys d'una hora estarà ple d'espectador amb ganes de gaudir les delícies de Shakespeare. Poder veure la pinta, les cametes, el més enllà d'elles, l'escenografia tan de prop, com estan distribuïdes les llum, els micròfons i l'Àlex Casanovas observant-nos i esperant a veure les nostres reccions. És probable que ell estigues mirant un mirall i recordant un dels seus primers treballs com actor en aquell escenari amb l'obra El despertar de la primavera (1986). Ens va ensenyar les diferents parts del teatre allò que ningú veu, allò que forma la màgia, com es canvien els actors, la transformació de l'escenografia, el poc espai que hi ha envers al de l'escenari i molts més racons i recursos que sols uns pocs coneixen.

Com diu la cultura popular... el millor pel final. Des de l'amfiteatre tots asseguts amb dos crítics de Recomana. Jordi Bordes, periodista d'El Punt Avui sobre arts escèniques i la Iolanda G. Madariaga crítica durant molts anys d'El Mundo van exposar, preguntar i comentar. "Que és l'amor per Shakespeare?". Va iniciar la Iolanda, una pregunta fàcil de fer però complexa de respondre i que convido a tothom que hi pensi en ella. Aleshores la millor part de l'experiència. La banda sonora. Per un costat al pis de dalt on estàvem asseguts i escoltant l'interessant i acurada explicació sobre les dones de Shakespeare i l'amor; el treball i la importància del dramaturg en aquesta representació... però en l'escenari la festa anava per un altre camí; arribaven els actors fent els seus escalfaments vocals i físics, parlant sobre l'actuació, que farien després... Però he dit banda sonora i és perquè es va sumar el xilofon, el violí i totes les converses anteriors. Va ser un regal per la vista i l'oïda com veure moltes televisions a la vegada.

"OBRIM SALA! en trenta minuts comença la funció" Tot es va desdibuixar, llums fora, actors rere cametes a preparar-se i aquella festa no va deixar cap rastre. Un final inesperat, rotund i dramàtic amb un teatre buit, un teatre en silenci i... pensant que fortuna la meva per poder gaudir d'aquella tarda abans de l'obra, de gaudir d'aquelles paraules tan expertes, d'aquells detalls que fan que les coses tinguin màgia, com l'amor, com l'”Amor & Shakespeare”.


Joel Miñana  COMPARTEIX