Les princeses també es tiren pets

Les princeses també es tiren pets Direcció-: Joan Sors

17/10/2014   
Ferran Baile
DIVERTIT:LA MEVA PRIMERA COLÒNIA:AQUESTA NIT T'ABRAÇARÉ:

PRINCESES PETS i SER COM ETS

Até as princesas soltam pum, és el títol original d´aquest best-seller de la literatura infantil, que transformat en musical obra la desena temporada de Viu el Teatre. El Replà Produccions n´ha fet una àgil i encertada versió per a tres actors que interpreten respectivament a una Blancaneus flatulenta, a un Príncep Blau cursi i tòtila i a la malvada i envejosa Reina del Mirall. Un joc d´entrades i sortides ben resolt pel Joan Sors, també adaptador del text i fundador de la companyia. L´engrescadora música del jove compositor Ramón Bau introdueix ritmes diversos sota una base de rock. En escena Marc Fontanals fa una magnífica i divertida composició del Príncep Blau i al seu voltant dues molt joves actrius, Alba Grau i Júlia Serra, defensen amb la seva juvenil energia i amb bona veu els seus personatges. En conjunt un espectacle divertit que contacta amb el públic infantil i també es veu amb gust per part dels pares, que són qui gaudeixen més en la de-construcció del conte.

Ilan Brenman és l´autor d´el conte que ha estat supervendes arreu del món. És director en Educació per l´Universitat de Sao Paulo al Brasil i uns dels autors de llibres infantils de més èxit. Té editats més de 60. www.ian.com.br

El Replà Produccions va néixer el 2008. El seu primer muntatge, No passa res, era un interessant muntatge sobre els problemes d´una nena que pateix la separació dels pares. A continuació va venir un espectacle pels més menuts, I per què?, y posteriorment Bambi, una vida al bosc, inspirat en el llibre homònim de Felix Salten, amb el que han obtingut una gran acceptació i segueixen representant arreu. www.elrepla,com

Joan Sors va començar com a co-fundador de Clownx Teatre i director dels seus primers espectacles, Ot, el Quixot i Còmix. El 2008 va crear El Replà Produccions i és l´adaptador i director de tots els seus espectacles. Al que cal incloure una versió per a instituts del clàssic de José Sanchis Sinesterra, Ñaque de piojos y actores.

Ramón Bau nascut a Santa Eulèlia de Ronçana, compositor i músic, és professor de l´Escola Municipal de Música de Tona i té estrenada una de les seves composicions (Continueu parlant, amb aforismes del poeta de Sant Celoni, Pau Gener, rapejats), dins del repertori de la reconeguda i innovadora Orquestra vienesa Studio Dan. Ha composat les músiques de tots els espectacles d´El Replà. Aquesta però ha estat la més musical de totes.

Marc Fontanals. Va començár a formar-se com a ballarí el 2002. A continuació i de forma paral.lela va estudiar art dramàtic i cursos d´actor cinematogràfic. Va començar a treballar professionalment amb la productora El Tricicle i el 2011 es va incorporar a la companyia d´El Replà, amb els que està treballant als muntatges, Bambi, una vida al bosc, Ñaque de piojos y actores i Les princeses també es tiren pets.

Alba Grau i Júlia Serrra, són dos joveníssimes actrius i cantants, que just han complerts els vint anys i pràcticament debuten com a professionals en aquest muntatge. Ambdues procedeixen de Sabadell i el seu darrer treball va ser un musical coral, C´est la vie, un musical vital, amb la juvenil companyia Teatre d´Insomni, sorgida d´un taller a L´Estruch (2013). Alba Grau ha estat treballant també amb la Companyia Joventut de La Faràndula en la que va arribar a fer la protagonista, Dorothy, d´El gran màgic d´Oz.  

Text: Ferran Baile, ferranbaile@gmail.com


Valoració

7,0

Categories

Divertit
La meva primera colònia
Aquesta nit t'abraçaré

Valoració per edats

+ 66 NOTA:7 7
51 - 66 NOTA:7 7
36 - 50 NOTA:7 7
26 - 35 NOTA:7 7
16 - 25 NOTA:0
12 - 15 NOTA:6 6
7 - 11 NOTA:8 8
4 - 6 NOTA:7 7
0 - 3 NOTA:0

Comparteix:

Familiar
Consonant
Actualment
SENSE FUNCIONS
< Octubre 2018 >
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Històric de representacions