Travessia Recomana 2017

AGENDA D'EXPERIENCIES
dimecres 13 de setembreUna peça d'intriga que, en realitat, és un manual de com persuadir els antics companys. Com forçar-los a fer el que no farien mai de la vida.

 
divendres 15 de setembreTorna Toni Gomila, l'actor d'Acorar, amb un espectacle irreverent que fa una antologia de la manera de parlar de sexe a les Illes Balears. Un joc que revela des de l'eufemisme a la desinhibició

 
diumenge 17 de setembreUn grup de dones en busca de parella. Pot passar de tot, sobretot perquè les dones en qüestió son una mica particulars: hi ha una ex drogoaddicta; una monja que acaba de sortir del convent, una venedora de pollastres,una política, una prostituta que es troba de baixa, una dona de la neteja, una venedora de llibres esotèrics... Poc tenen en comú les unes amb les altres, que no sigui les ganes de sortir acompanyades aquesta mateixa nit i que buscaran parella en una pàgina d’internet on, lògicament, poden trobar de tot. Una comèdia esbojarrada, delirant i divertida.

 
divendres 22 de setembreUna performance que ens posa davant de la relació d’una dona amb la seva energia i en la metamorfosi que experimenta quan decideix utilitzar aquesta energia d’una manera diferent. Ens plasma el trànsit de la desastrosa societat actual a la celestial dels superherois, una mena de manera de mostrar-nos com qualsevol pot convertir la sang en llet, el gas en perfum, en definitiva, la merda en or. Referències universals i assumides per tothom ens provocaran diferents sensacions i multitud de lectures, sovint contradictòries. Art, dansa, teatre experimental, vídeo i interacció amb el públic en un espectacle irònic i crític de la societat en què estem immersos.

 
divendres 29 de setembreJordi Bertran és un titellaire que roda pel món sempre acompanyat dels seus companys d'escena. La fantasia I la sorpresa són els fils des d'on connecta amb el públic

 
dissabte 30 de setembreEl lleó, el rei no només de la selva, sinó de tots els animals, ha nomenat els seus ajudants i ha deixat marginada la guineu Renard. La guineu, però, no es quedarà de braços creuats. No accepta haver quedat fora i prepararà un seguit de trampes per destronar el lleó. La qüestió és tenir el poder, manar al circ. Comença amb aquest objectiu tot un joc de malifetes, venjances traïcions, infidelitats que implica tots els altres animals del circ per tal d’aconseguir que ni el lleó ni la guineu acabin manipulant la resta d’integrants del circ.

 
divendres 6 d'octubreBasat en la història real de Paco Alonso, bailaor, cantaor, actor i transformista que va començar la seva carrera al Paral·lel als anys 50 i va acabar instal·lant-se a Nova York vivint la llibertat que aquí a casa no podia tenir.

 
divendres 6 d'octubreUna comèdia per a riure's de sí mateix. Fer-ho amb la voluntat d'aportar algun coneixement, algun tic comú entre tots els mortals. Trobar en la comèdia un motiu per aprendre.

 
divendres 13 d'octubreUna obra que reflexiona sobre la identitat social i la biològica, que inspira un debat controvertit sobre els drets dels pares biològics sobre els d'acollida. I que, si tothom estima el fill comú, ha de saber conciliar passats, presents i futurs.

 
diumenge 15 d'octubreL'actriu Marta Aran va donar-se a conèixer amb La pols. Ara debuta com a autora amb un altre text de personatges insignificants que viuen les seves contradiuccions amb la major de les dignitats possibles.

 
divendres 20 d'octubreUn retrat ,potser velat, sobre un cas de memòria històrica, tot i que, aparentment, amb una pàtina de protesta cínica. Es pot triar de banc on domiciliar factures, però no de família.

 
dijous 26 d'octubreCada funció la proposta és nova de trinca. Perquè aquí el que es fa és improvisar descaradament. Els protagonistes surten a l’escenari sense cap mena de guió i, per això, es deixaran aconsellar pel públic, que serà l’autèntic creador de l’espectacle. Els suggeriments dels espectadors seran el material dramatúrgic amb què s’anirà teixint la història. El risc està assegurat. La diversió i el riure, també.

 
divendres 3 de novembreUna adaptació de la tragicomèdia surrealista de Marguerite Duras sobre la pèrdua de memòria constant que ens ha abocat tant sovint a la catàstrofe al llarg de la història. Dues dones i un home (un soldat) han sobreviscut a una guerra nuclear i es troben en un desert envoltat d’oceans. Les maneres diferents d’acceptar el món, la nova realitat en què es troben, posarà l’accent en les diferències enormes entre uns i altres: què cal recuperar? La memòria, el llenguatge, els rituals?

 
divendres 10 de novembreSí, es pot recuperar una producció de fa una dècada a Catalunya. Victòria Szpúnberg va estrenar aquesta peça a la Sala Beckett; ara trasllada el mateix repartiment al Maldà. Diverteix i descol·loca alhora.

 
dissabte 11 de novembreJuan Ramón Jiménez, Gloria Fuertes, Federico García Lorca, Vainica Doble, León Felipe... posen les seves poesies a l’abast dels més petits donant-los claus per a la seva interpretació. De fet, el títol d’aquest espectacle pren el nom del que el mateix Lorca li va dir a un nen que estava rient pel carrer: "¡Que Chorpatélico eres!", li va dir el poeta. Doncs això és el que pretén aquest muntatge, que tots siguem tan divertits com aquell nen.

 
divendres 17 de novembreEl món masculí I el femení és barregen, es qüestionen. Una coreografia que apel·la al reconeixement honest d'un mateix, a les seves preferències en el vestir, en l'actuar. Una peça ambiciosa d'ampli espectre estrenada al Grec del 2016.

 
divendres 17 de novembreEn una sidreria hi ha una trobada aparentment intrascendent entre dos fills. De fons, ressona el terrorisme i la particiació en la força violenta, o no, depenent del bressol on va anar a raure cadascú.

 
divendres 24 de novembreUna dansa que entra per la pell. Que no es recolza en un raonament, si no que s'explica en sí mateixa, i que cada espectador interpreta a partir dels seus referents artístics, emocionals i vitals.

 
dimecres 29 de novembreJuan Mayorga repeteix en la voluntat de reivindicar les injustícies. Ho fa des d'un voluntari que és enganyat. Ell ho percep però no sap cm contrarrestar-ho. La maldat dels camps de concentració nazi que evoquen, en certa manera, aquell Brundibar estrenat al Grec'17. Aquest muntatge ha passat a ser un dels emblemes de l'Atrium. El presenten per tercera vegada.

 
dijous 30 de novembreAmb la intenció d’apropar la història escènica italiana, el Teatre Akadèmia ens descobreix la vida i l’obra d’un dels directors clau en el teatre europeu, Giorgio Strehler, tot evocant les seves vivències i experiències a través de records, entrevistes, escrits, notes de direcció... Es tracta d’una lectura a dues veus amb imatges dels espectacles del director, assajos de les seves obres, testimonis de col·legues, com Riccardo Muti, Corrado Pani o Andrea Jonasson. Tots reten homenatge al mestre de la professió.

 
divendres 8 de desembreThomas Noone, aborda, ara un treball de dansa circ. El coreògraf resident al SAT! Explora nous camps després d'haver provat el dramàtic (Medea) i l'infantil (

 
dilluns 18 de desembreL’intèrpret Mariona Castillo i el director David Pintó presenten una versió concert de l’espectacle Nine que Maury Yeston va estrenar a Broadway durant els anys 70 i que és, alhora, l’ adaptació de la pel·lícula autobiogàfica de Fellini Vuit i mig. A través de les cançons del musical,  descobrirem els entrellats del cineasta Guido Contini enfrontant-se a la crisi dels quaranta. Una mirada fotogràfica de les dones que l’envolten: la seva dona, la seva amant, la seva musa, la productora, les fans, les detractores, la seva mare i la prostituta que li va ensenyar a estimar. Totes elles interpretades per la mateixa actriu.

 
dijous 21 de desembreL'actor I director Felipe Cabezas és el bufó del rei Lear. El personatge ataca un rei enfollit, capriciós, que es va creure superior a tothom

 
dimecres 27 de desembreEl nou espectacle d’en Hausson ens planteja en què es poden transformar jocs tan populars com el dòmino, el billar, el parxís, el cub Rubik, la ruleta, els daus, el Black Jack o el bingo… a les mans d’un mag.