QUINZENA DE DANSA

AGENDA D'EXPERIENCIES
dijous 15 de febrerQuin llibre salvaries del foc encara que moríssis de fred? La importància de la cultura es posa de manifest en aquest muntatge distòpic dirigit per Blanca Bardagil i interpretat per Ramon Vila, Roger Batalla i Paula Sunyer.

 
divendres 16 de febrerEspectacle del cicle Dones en escena en el que l'actriu Nur Aiza interpreta un monòleg tragicòmic sobre la identitat i el moment en el que deixem de ser nosaltres mateixos.

 
dissabte 17 de febrerJosep Maria Pou es posa a la pelldel capità Ahab, un dels grans personatges de la literatura universal, per relatar l’obsessió d’aquest vell llop de mar amb la gran balena blanca. Moby Dick convida a l’espectador a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d’un home capaç de tot per satisfer la seva obstinació.

 
dijous 22 de febrerLa directora Cristina Cervià i la companyia La Sueca es fixen en els personatges femenins de Txèkhov i n'ofereixen una mirada contemporania i reivindicativa.

 
dijous 1 de marçCristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura segellen la seva amistat personal amb un treball sobre tres amigues de joventut. Sota la batuta de Sílvia Munt, presenten un cant a la vida i a l'amistat.

 
divendres 2 de marçJoan Pera es posa a la pell del fantasma més antic d’Anglaterra en aquesta comèdia de Joan Yago basada en el conte original d’Oscar Wilde. Un muntatge per a tots els públics en què la fantasia i la màgia afloren a l’escenari.

 
dissabte 3 de marçLa companyia La Taimada presenta un doble espectacle sobre la bellesa i la degradació inclòs dins la programació de La Quinzena, Festival Metropolità de Dansa.

 
dijous 8 de marçEls valencians OtraDanza ofereixen un recorregut pels cants i els ritus divins de diferents pobles i cultures inspirat en un pensament de la filosofa María Zambrano: "L’home és l’ésser que pateix la seva pròpia transcendència”.

 
dissabte 10 de marçAllan Poe, Tesla, Baudelaire, Honoré de Balzac, Hoffman, Gogol, Rimbaud, Julio Verne i un univers sencer de icones de la literatura fantàstica del segle XIX. El director Felipe Cabezas recupera una peça divertidament gòtica.

 
dimecres 14 de marçRoberto G. Alonso és un ballarí i coreògraf que pren el cos d'una dona en cos d'home. Tràgic com un personatge de Tennessee Williams li agrada viure d'uns excessos, tot i viure en la misèria i de sentir-se vulnerable, humà fins a l'extrem.

 
divendres 16 de marçTorna el clàssic. La història dels perdedors de la guerra escrita per Sanchis Sinisterra i personificada en dos entranyables personatges i en una història d'amor a la cultura, a la poesia i a la llibertat.

 
dijous 22 de marçLa força de les dones que s’enfronten a la injustícia puja a l’escenari de la mà de Carme Portaceli i Aitana Sánchez-Gijón. El muntatge, estrenat al Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida, va formar part del Grec 2017 i torna a Barcelona només durant 5 dies.

 
dissabte 31 de marçL'home i el gos. Un divertit recorregut històric sobre la relació entre les dues espècies a través de titelles de taula.

 
divendres 6 d'abrilUna comèdia incòmoda i sofisticada de Mike Bartlett dirigida per Pau Roca que mostra la destrucció de l’home amb l’elegant i estudiada tècnica d’un torero assetjant un toro. Bull ofereix seients de primera fila en un escenari en què tres treballadors lluiten per mantenir la seva feina.

 
dijous 12 d'abrilDesprés de Romeu i Julieta i Hamlet, els Projecte Ingenu dirigits per Marc Chornet ofereixen un projecte de creació que parteix del text shakesperià de La Tempesta per a fer una posada en escena propera al teatre-dansa on el vell Pròsper (interpretat per un ballarí, Víctor Rodrigo), viu en solitud, anys després d’haver retornat a Milà, intentant recordar allò que un dia fou la seva vida.

 
divendres 13 d'abrilEl clàssic d'Ingmar Bergman sobre les visicituts del matrimoni es posa en escena un cop més sota la direcció de Marta Gil. Anna Sabaté i Jordi Figueras pugen a l'escenari per oferir un retrat de sis maneres diferents de viure una relació amb la falsa idea d'estabilitat com a fons.

 
dilluns 16 d'abrilTeatre de l'Enjòlit, companyia creadora d'espectacles com Si no ens paguen, no paguem o Realpolitik presenten un nou muntatge basat en el misteri del matemàtic Pierre de Fermat, qui afirmava haver demostrat una complexa teoria sense arribar a aportar-ne proves.

 
divendres 20 d'abrilDesprés de peces com Elefant (guanyadora de la mostra Croquis de la Sala Beckett) o Soliloquejar amb algú, el creador Roger Torns presenta la seva nova proposta: Un centrifugat de persones i personatges, d’individus i cossos que es projecten i s’exhibeixen per existir.

 
dijous 26 d'abrilLa gran tragèdia de Sòfocles relata una història sobre el destí i la lluita de l’ésser humà contra si mateix i reuneix dues de les figures clau de l’escena teatral catalana del moment: Oriol Broggi i Julio Manrique.

 
divendres 27 d'abrilArriben al SAT! les dues coreografies seleccionades en el marc del premi de dansa de l'Institut del Teatre. Mentre que Handle with care ofereix un original joc visual de dansa i ombres, Chroma parla de la capacitat que tenim de capgirar i canviar el color de les situacions que vivim.

 
dijous 3 de maigEl fenomen teatral de Yasmina Reza torna al Teatre Goya a partir del 18 d’abril. Sota la direcció de Miquel Gorriz, l'anècdota del valuós quadre blanc reuneix de nou a tres actors de categoria: Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva.

 
divendres 11 de maigDues noies sotmeses i un compte enrere. Un text de Jaume Viñas que aprofundeix en les decisions que no tenen retorn. Un espectacle incómode amb voluntat de crear debat dirigit per la Júlia Barceló.

 
dijous 31 de maigEls membres de la companyia Arrogante albino es divideixen en dos grups per crear aquest espectacle: Uns es queden a Mèxic, el seu lloc d'origen, mentre que altres fan residencia a Barcelona. La diferencia de condicions serveix de base per al qüestionament de les pròpies pràctiques i metodologies.

 
divendres 1 de junyEl creador gestual Carlo Mô ocuparà la Sala Fénix durant tot el mes de juny amb la tornada de tres dels seus espectacles: El solo mut Gesto es todo, l'espectacle de clown que dirigeix No me llames solsticio, llámame otoño , i el solo HuMOr.

 
dissabte 2 de junyLes ombres xineses són l'instrument utilitzat en aquest espectacle per explicar les aventures d'en Malic, un jove intrèpit que s'enfronta als perills de les terres orientals.

 
dijous 14 de junyUn concert teatralitzat en català que és alhora un homentage al blues. Un espectacle amb cançons que tracten diferents aspectes de la condició afroamericana com ara el racisme i l'esclavitud, però també la llibertat, l'amor i l'alegria.